Project Description

En el marc de la matèria de Projectes 9.2 de 2n d’ESO de l’escola Vedruna Vall, hem elaborat una proposta vinculada amb la traçabilitat, el consum responsable, l’ètica i la transparència empresarial. Aquest projecte relaciona la Innovació Pedagògica (Treball per a Projectes) amb noves TIC, empresa, institucions, a més d’ètica i valors tant en l’àmbit productiu com en el de consum.

Un dels fonaments d’aquest projecte és un conveni que hem signat amb l’empresa sabadellenca Twenty Corner SL dedicada a la traçabilitat ètica de productes de consum amb tecnologia NFC (contactless).

L’objectiu final de l’activitat, d’altres, ha estat l’elaboració, per part dels nostres alumnes, en primer lloc d’un formulari ètic. Aquest formulari, que haurien d’emplenar les empreses de productes de consum, ha de servir per categoritzar l’origen ètic de cada producte amb un sistema de punts, visible finalment en la traçabilitat i l’etiquetatge del producte en qüestió. En segon lloc, els alumnes han estat també protagonistes en l’elaboració d’una ILP (Iniciativa legislativa Popular) d’aquest àmbit.

Avui, dia 26 d’abril, a les 12.00h hem presentat a la taula del Parlament de Catalunya aquesta ILP, que ha elaborat l’alumnat i el professorat de 2n d’ESO en el marc de Projectes 9.2. Els encarregats de presentar la llei han estat els delegats de 2n d’ESO acompanyats pels professors de Projectes 9.2, per l’equip directiu de l’escola, pels representants de l’empresa Twenty Corner i per un representant de la Fundació Vedruna Catalunya.

Ha estat un acte molt emotiu, que culmina un dels projectes de 2n d’ESO, Make it visible !, després de que, al llarg d’aquesta setmana, tots els alumnes hagin participat en el taller “Sóc diputat/a” al Parlament de Catalunya. També hem tingut ocasió de poder exposar la ILP a alguns diputats del Parlament, que han valorat molt positivament la iniciativa.

Si la ILP s’accepta a tràmit, després caldrà recollir 50.000 signatures per poder tirar endavant.

Aquest és un vídeo sobre la proposta, que han elaborat els mateixos alumnes.